Corona-incidentiecijfer loopt weer op in Nerja

NERJA – Met tien nieuw geconstateerde Covid-19 besmettingen is het Corona-incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) in Nerja het afgelopen weekeinde weer fors gestegen. De stijging wordt door veel inwoners van Nerja toegeschreven aan het Feria de Nerja, waarbij anderhalve week geleden duizenden mensen samendromden op de kermisterreinen en in de binnenstad van Nerja.

Een en ander blijkt uit de maandagochtend 18 oktober gepubliceerde cijfers van de gezamenlijke gezondheidsdiensten in Nerja. Tegenover de tien nieuwe Corona-gevallen van het afgelopen weekeinde stonden slechts twee meldingen van mensen die in dezelfde periode volkomen genezen zijn verklaard.

Het huidige incidentiecijfer staat nu op 104, waar het twee weken geleden nog onder de vijftig stond. In Nerja zijn sinds het begin van de pandemie nu 1.168 Corona-gevallen gedetecteerd. Hiervan zijn 1.126 mensen volledig hersteld verklaard. In de momenteel geldende veiligheidsmaatregelen (onder meer de mondkapjesplicht in winkels en supermarkten én het onderling houden van anderhalve meter afstand) komt vooralsnog geen verandering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s