Nerja maakt zich op voor jaarlijkse Feria-viering

NERJA – Het jaarlijkse Feria de Nerja, dé kermisweek van de stad, vindt dit jaar plaats van vrijdag 8 tot en met dinsdag 12 oktober. Hoewel de gemeente Nerja een officiële aankondiging nog altijd uit de weg gaat (vermoedelijk uit angst voor eventueel plotseling te nemen Corona-maatregelen, red.) worden er her en der in de stad al voorbereidingen getroffen.

Zo is de Carabeo-parkeerplaats, die jaarlijks hét kermisterrein huisvest, sinds vrijdag 1 oktober afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer om de opbouw van alle attracties mogelijk te maken. Ook zijn er al voorbereidingsactiviteiten waargenomen op het uitgaansplein Tutti Frutti. Het Feria de Nerja is normaal gesproken één van de grootste in zijn soort aan de Costa del Sol en geldt tevens voor de meeste ondernemers als afsluiting van het zomerseizoen. Als hét kermisterrein doet de Carabeo-parkeerplaats dienst. Daarop staan naast tal van kermisattracties ook diverse feesttenten, waaronder bijvoorbeeld een speciale feesttent voor ouderen.

Een deel van de (muzikale) festiviteiten speelt zich normaal ook af op de Plaza de España, in het verlengde van het Balcón de Europa. Daar stond in her verleden ieder jaar de grote gemeentelijke feesttent, waarin onder meer de verkiezing tot ‘Reina y Mister’ (een verkiezing tot ‘dorpskoningin- en koning’) plaatsvind. Een officieel programma is op moment van publicatie van dit bericht door de gemeente Nerja nog niet bekend gemaakt.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s