Europees clubvoetbal in Nerja te zien bij bar El Fuego

NERJA – De voetbalwedstrijden voor de diverse Europese voetbalcups zijn deze week in Nerja te zien bij de Spaans/Nederlandse bar El Fuego (aan de linkerkant bij de entree van Playa Burriana in Nerja aan de Calle Filipinas). Daar zijn deze week de Europese avonturen van zowel Ajax, PSV, Feyenoord, AZ als Vitesse te volgen.

Ajax speelt voor de Champions League in groep C dinsdagavond 28 september (aftrap 18.45 uur) in de Johan Cruijff-Arena van Amsterdam een thuiswedstrijd tegen het Turkse Besiktas, dat in de eerste ronde met 1-2 verloor van het Duitse Borussia Dortmund. Ajax boekte in die eerste ronde twee weken geleden een ruime 1-5 overwinning in Portugal op Sporting Lissabon.

In de Europa League speelt PSV donderdagavond 30 september (aanvang 18.45 uur) in groep B een uitwedstrijd in Oostenrijk tegen Sturm Graz, dat in de openingsronde met 1-0 verloor bij AS Monaco. PSV speelde in die eerste ronde in Eindhoven met 2-2 gelijk tegen het Spaanse Real Sociedad.

De nieuwe Conference League heeft nog drie Nederlandse clubs in de strijd. Daarvan speelt AZ donderdagavond (18.45 uur) in groep D een thuiswedstrijd tegen het Tsjechische FK Jablonec. De Tsjechen zijn momenteel koploper in deze groep, nadat ze de eerste wedstrijd tegen CFR Cluj uit Roemenië met 1-0 wonnen. AZ bleef in de uitwedstrijd tegen het Deense Randers FC steken op een 2-2 gelijkspel.

Feyenoord speelt in poule E donderdagavond vanaf 21.00 uur in de Rotterdamse Kuip tegen het Tsjechische Slavia Praag, dat in de eerste ronde met 3-1 te sterk was voor Union Berlin uit Duitsland. De Rotterdammers kwamen in Israël tot een doelpuntloze remise met Maccabi Haifa. In Arnhem treedt Vitesse op het hetzelfde tijdstip aan voor een thuiswedstrijd in groep G tegen het Franse Rennes, dat in de openingsronde bleef steken op 1-1 in eigen huis tegen de Britten van Tottenham Hotspur. Vitesse boekte in die openingsronde een overtuigende 0-2 zege bij het Sloveense Mura.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s