Grotten van Nerja trokken deze zomer 155.000 bezoekers

NERJA – De befaamde Grotten van Nerja, gelegen bij het aanpalende dorp Maro, hebben de afgelopen zomer (gemeten tussen tussen 1 juli en 15 september) 155.000 bezoekers getrokken ondanks alle Corona-beperkingen. Het overgrote deel hiervan (74,5 procent) was van Spaanse afkomst.

De buitenlandse interesse voor de Grotten nam gedurende de zomer langzaam toe, hetgeen ook is toe te schrijven aan de versoepelingen rond het Covid-19 virus. Waar de bezoekers in de maand juli nog voor 81 procent van Spaanse nationaliteit waren, liep dit cijfer in de maanden daarna terug tot 73 procent (augustus) en 71 procent (eerste helft september).

Na Spanje volgt Frankrijk als tweede land qua bezoekersaantallen, gevolgd door Duitsland, Engeland en Nederland. De bezoekers waren deze zomer afkomstig uit meer dan 90 verschillende landen. Voor wat betreft de Spaanse provincies voert Andalucía de lijst met bezoekersaantallen aan. Madrid, Castilla la Mancha en Cataluña nemen op deze tabel de volgende plaatsen in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s