Verdere versoepeling Corona-maatregelen voor Nerja

NERJA – Het snelle teruglopen van het aantal Corona-besmettingen binnen de gemeente Nerja heeft ertoe geleid dat de stad sinds donderdagochtend 2 september door de Junta de Andalucía weer is ingedeeld in het zogeheten ´niveau 1´, waar het voor aanvang van deze zomer ook al even van uitmaakte. Dit houdt onder meer een versoepeling van een aantal Corona-maatregelen in.

Donderdag 2 september was (evenals dinsdag 31 augustus) wederom een dag waarop géén nieuwe besmettingen werden gemeld, op woensdag 1 september was er sprake van één nieuwe melding bij de diverse gezondheidsdiensten in Nerja.

Volgens de nieuwe regelgeving mogen de horecazaken in Nerja nu hun sluitingstijden weer aanpassen naar 02.00 uur ´s nachts (bediening toegestaan tot 01.00 uur), waarbij in de etablissementen nu 75% van de ruimte mag worden benut (maximaal acht personen aan één tafel). Op de buitenterrassen mag de volle capaciteit worden benut met een maximum van tien personen aan een tafel. Voor discotheken geldt nu een sluitingstijd van 03.30 uur, waarbij de klanten tot 03.00 uur bediend mogen worden.

In winkels en op markten mag weer de volle honderd procent van de beschikbare ruimte worden benut. Meer informatie over de momenteel geldende maatregelen is te vinden op de website https://www.mapacovid.es/detail/Nerja .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s