Vuelta d’España komt dit jaar door Nerja

NERJA – De Vuelta d’España, na de Tour de France en de Giro d’Italia de derde wielerronde ter wereld qua grootte en sportieve waarde, doet dit jaar opnieuw Nerja aan. De karavaan passeert de kustplaats op dinsdag 24 augustus tijdens de tiende etappe. De Vuelta begint zaterdagavond 14 augustus met een korte tijdrit rond Burgos.

De betreffende rit voert de renners over een afstand van 190,2 kilometer van Roquetes de Mar naar finishplaats Rincón de la Victoria (net boven Málaga). De wielerkoers trok in 2018 voor het laatst door de kustplaats aan de Costa del Sol, destijds in de vierde etappe tussen Vélez-Málaga en La Alfaguara.

Winnaar werd daar de Amerikaan Ben King, de eindzege in die Vuelta ging naar de Brit Simon Yates. Ook in 2017 deed de koers Nerja aan, tijdens de twaalfde etappe tussen Motril en Antequera die uiteindelijk werd gewonnen door de Pool Tomasz Marczyński. De Vuelta werd dat jaar gewonnen door de Brit Chris Froome.

De doorkomst in Nerja (via de N-340) op dinsdag 24 augustus is door de organisatie vooralsnog voorzien tussen 15.52 uur (snelste schema) en 16.11 uur (langzaamste schema). De passage van de reclamekaravaan wordt verwacht om 14.49 uur.

Het Vuelta-peloton passeert Nerja in 2017. Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s