Recordaantal nieuwe Corona-gevallen in Nerja

NERJA – Binnen de gemeente Nerja is het afgelopen weekeinde een recordaantal aan nieuwe Covid-19 besmettingen aan het licht gekomen. De diverse gezondheidsdiensten constateerden 47 nieuwe gevallen. Daarmee is het totaal, sinds het begin van de pandemie vorig jaar, opgelopen naar 871 gevallen. Dit blijkt uit de vanochtend (maandag 26 juli) gepubliceerde cijfers van de lokale gezondheidsdiensten.

Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) liep daarmee op tot 704,7, waar dit getal een week geleden nog stond op 302,7. Het aantal genezingen liep in het weekeinde op met tien gevallen tot een totaal van 677.

De gemeente Nerja heeft de lokale bevolking én de aanwezige toeristen gemaand tot extra voorzichtigheid en het respecteren van de momenteel geldende Corona-regels. De lokale stranden werden de afgelopen week al uit voorzorg tussen 23.00 uur ´s avonds en 07.00 uur ´s ochtends afgesloten om te voorkomen dat groepen mensen zich op het strand verzamelen en daarmee het risico op besmettingen vergoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s