Viering Virgen del Carmen valt wederom in het water

NERJA – Het traditionele feest rond Virgen del Carmen, de beschermheilige van de vissers, valt ook dit jaar voor Nerja in het water door de huidige Corona-perikelen. De feestelijkheden (die gepland stonden van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 juli, red.) worden dit jaar beperkt tot twee missen in de El Salvador-kerk aan het Balcón de Europa op donderdag 15 en vrijdag 16 juli (aanvang 20.00 uur).

Normaal gesproken wordt het populaire feest in Nerja halverwege de maand juli gevierd met een plechtige processie in de avonduren, waarbij er een groot en loodzwaar beeld van deze beschermheilige door leden van een broederschap op een draagbaar door de stad wordt gezeuld en vervolgens op het strand van Torrecilla in zee wordt gedragen.

Dit spektakel neemt normaal gesproken meer dan een uur in beslag, waarna bij het vallen van de avondschemering de boot met de Virgin del Carmen aan boord – en begeleid door tientallen kleine bootjes, jachten, sloepen, waterscooters en paragliders – de zee opgaat. Bij terugkeer op het strand van Calahonda volgt normaal gesproken een groot vuurwerk, waarna het feest een dag later in de avonduren wordt afgesloten met een groot strandfeest op het Playa Torrecilla.

Wethouder Elena Gálvez stelde deze week dat ze het betreurt dat deze populaire traditie voor het tweede jaar rij geen doorgang kan vinden op een normale manier en dat ze hoopt dat de Virgen del Carmen volgend jaar op de normale wijze gevierd kan worden.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s