Armijo pleit voor het dragen van mondmasker

NERJA – Ondanks het vervallen van de mondkapjesplicht in Spanje, pleit Nerja´s burgemeester José Alberto Armijo voor het blijven dragen van de maskers. De plicht is per zaterdag 26 juni komen te vervallen in het herziene Corona-beleid van de Spaanse regering. Volgens Armijo is het desondanks raadzaam om, gezien de huidige situatie in Nerja, de mondmaskers te blijven dragen.

In de nieuwe regelgeving is een mondkapje op straat niet langer verplicht, zo lang er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Toch is het volgens Armijo raadzaam de maskers te blijven gebruiken: ´´Zo lang het aantal besmettingen op of rond het huidige niveau blijft moeten we onze verantwoordelijkheid nemen´´, stelt hij.

Het aantal besmettingen in Nerja liep twee weken geleden weer hard op, de afgelopen week trad er dan weer een nivellering op. Informatie over de huidige regelgeving in Nerja rond het Covid-19 virus is te raadplegen op de website https://www.mapacovid.es/detail/Nerja .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s