Verbod op open vuur in Axarquía-regio

NERJA – Van dinsdag 1 juni tot en met vrijdag 15 oktober is het in de gehele Axarquía-regio (het gebied waartoe onder mee Nerja en Frigiliana behoren, red.) verboden om open vuur te stoken. Ook barbecues zijn verboden in alle recreatiegebieden, dit op last van het Consorcio Provincial de Bomberos de la Diputación de Málaga.

Daarbij is ook het verbranden van afval en het maken van kampvuren inbegrepen. De lokale brandweerkorpsen in het gebied rond Nerja worden jaarlijks in de zomer tientallen keren verplicht uit te rukken en in te grijpen als er weer een natuurbrand is ontstaan ten gevolge van menselijke nalatigheid. Op het overtreden van de verboden staan forse bekeuringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s