Onteigeningsprocedure voor Gezondheidscentrum in afrondende fase

NERJA – De, al jaren slepende, onteigeningsprocedure van een braakliggend terrein in Nerja  (aan de achterkant van de Mercadona-vestiging, waar de Río Chillar Nerja binnenkomt, red.) lijkt in een afrondende fase aanbeland. Op de verworven grond moet vervolgens een nieuw Centro de Salud (gezondheidscentrum) verrijzen.

Deze plannen zijn al jaren geleden bekend gemaakt, maar zoals altijd met dergelijke bouwplannen in Nerja liepen ook deze aanzienlijke vertraging op. Protesten tegen de onteigening en de manier waarop waren daarbij de belangrijkste obstakels. Volgens burgemeester José Alberto Armijo zijn nu alle obstakels uit de weg geruimd, waardoor er een aanvang gemaakt kan worden met de uitvoering van de voorliggende plannen.

Het terrein, dat al tijden dienst doet als parkeerplaats, beslaat een oppervlakte van ruim 3.100 m2 dat door de gemeente is aangeschaft voor een bedrag van 669.000 euro. De bouw van het Centro de Salud zal nog wel even op zich laten wachten aangezien er nog diverse administratieve horden genomen moeten worden voordat er met de bouw begonnen kan/mag worden.

Foto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s