Expositie ter ere van het zestigjarig bestaan van de wijk Las Protegidas

NERJA – In de Sala Mercado van Nerja is de komende twee weken een foto-expositie te bezoeken ter ere van het zestigjarig bestaan van de wijk Las Protegidas. De expo onder de naam ‘60 Años de Las Protegidas, Barrio Blanco’ is op doordeweekse dagen te bezoeken van 11.00 tot 13.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur.

Met de foto-expositie hopen de gemeente en de buurtvereniging inwoners van Nerja en toeristen een inzicht te geven in de geschiedenis van de wijk. De tentoonstelling is onderverdeeld in zes blokken, waar bezoekers kunnen zien hoe de plek was waar zestig jaar geleden de eerste huizen in de wijk werden gebouwd, tot en met de tijd van de bouw van de kerk Iglesia de San Miguel op het Plaza de Andalucía. De Sala Mercado is gevestigd aan de Plaza de la Ermita naast het centrum van de stad.

Gelijktijdig met deze tentoonstelling wordt het 60-jarig jubileum van Las Protegidas ook gevierd met een expositie van achttien bijzondere foto’s in de hal van het Centro Cultural Villa de Nerja. Deze is te zien tot zaterdag 15 mei tijdens de openingsuren van het centrum. Tevens is er op vrijdag 14 mei een activiteit gepland in het Centro Cultural Villa de Nerja, waarbij wordt teruggekeken naar het moment dat de eerste vijftig families zestig jaar geleden de sleutels van hun destijds nieuwe woningen kregen. Die avond begint om 20.00 uur, het aantal plaatsen is daarbij beperkt vanwege de Corona-maatregelen.

2 gedachten over “Expositie ter ere van het zestigjarig bestaan van de wijk Las Protegidas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s