Nerja viert maandag de Día de la Cruz

NERJA/MARO – Een traditie is Andalucía is de jaarlijkse viering van de Día de la Cruz, ieder jaar op 3 mei. Het feest vindt maandag 3 mei plaats in Nerja en Maro, ondanks de huidige beperkingen in verband met het Covid-19 virus. De viering zal iets ingetogener zijn dan in voorgaande jaren.

Buurtverenigingen, vriendengroepen en commerciële instellingen spannen zich daarbij jaarlijks in om een zo fraai mogelijk kruis op te tuigen met vooral veel bloemenpracht. In totaal staan er in Nerja deze dag zes opgetuigde kruisen op verschillende locaties, in Maro zijn er twee kruisen te bewonderen. In voorgaande jaren waren dat er alleen in Nerja al vijftien.

Traditioneel worden deze bezocht door commissies, muziekkorpsen en dansgroepen, die bij die rondgang van kruis naar kruis naar trekken en deze beoordelen (en veelal ook een hapje en drankje krijgen toegeschoven door de kruisbouwers). Dit levert jaarlijks een fraai spektakel op dat ook veel toeristen trekt. Overigens zal dat traditionele hapje en drankje dit jaar achterwege blijven vanwege de Corona-veiligheidsmaatregelen.

De kruisen in Nerja staan dit jaar op het Balcón de Europa, de wijken Los Poetas en Las Protegidas, de Calle Nueva, het plein voor het Balcón de Europa en het Plaza d’España. In Maro zijn de kruisen te vinden bij het Centro Social en het Plaza de la Iglesia de las Maravillas. Een commissie bepaalt de verdeling van de prijzen ter waarde van respectievelijk 200, 150 en 100 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s