Nieuwe Corona-subsidie voor midden- en kleinbedrijf in Nerja

NERJA – Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf binnen de gemeente Nerja kunnen deze maand aanspraak maken op een ondersteuningssubsidie van de Junta de Andalucía, om de financiële gevolgen van de Corona-crisis gedeeltelijk op te vangen. De subsidie, een bedrag van drieduizend euro per bedrijf, is er volgens de wethouder van handel in Nerja Javier Lopéz, op gericht ‘om dreigende sluiting en het verlies van banen te vermijden.’

López stelde daarbij dat belangstellende tot 6 mei de tijd hebben om hun aanvragen elektronisch in te dienen via het digitale kantoor van het Consejería de Transformación Económica de la Junta de Andalucía. “Met deze subsidie wil de Andalusische regering de inspanningen deels compenseren die de zelfstandigen en het MKB hebben geleverd om het hoofd boven water te houden gedurende de Corona-crisis”, legt López uit. De subsidie kan worden besteed aan het betalen van de huur voor het bedrijfspand, elektriciteit, water, gas, telefoonkosten, personeelskosten en/of schoonmaakkosten die verband houden met de Corona-restricties.

Eerder reserveerde gemeente Nerja al een bedrag van 400.000 euro op de gemeentelijke begroting om lokale bedrijven te ondersteunen gedurende de crisis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s