Lichte stijging van Corona-gevallen in Nerja tijdens afgelopen weekeinde

NERJA – Gedurende het afgelopen weekeinde zijn er zes nieuwe gevallen van Corona-besmettingen gedetecteerd in Nerja. Dit blijkt uit de vandaag (maandag 12 april) gepubliceerde cijfers van de gezamenlijke gezondheidsdiensten in Nerja, inzake de meest recente ontwikkelingen rond het Covid-19 virus.

In totaal zijn er binnen de gemeente Nerja (circa 21.000 inwoners) sinds het begin van de pandemie 510 Covid-19 besmettingen gedetecteerd. Hiervan zijn inmiddels 431 personen volledig genezen verklaard. Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) is in het afgelopen weekeinde opgelopen naar 75,7 (was aan het begin van de week 47,3).

De stijging is mogelijk een gevolg van de lichte versoepeling van de veiligheidsmaatregelen gedurende de feestweek Semana Santa, twee weken geleden. Alle momenteel geldende beperkingen en veiligheidsmaatregelen blijven dan ook voorlopig van kracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s