Armijo roept op tot waakzaamheid

NERJA – De burgemeester van Nerja, José Alberto Armijo, roept de lokale bevolking op tot waakzaamheid nu de Corona-besmettingen in Spanje weer licht oplopen. Daarbij waarschuwt hij vooral de lokale jeugd om tijdens de huidige Semana Santa-week groepsvorming te vermijden.

“Vooral de jeugd heeft de neiging om zich te verzamelen op uitgaanslocaties tijdens de huidige feestdagen. Dergelijke samenkomsten moeten we absoluut vermijden als we een vierde Corona-golf willen voorkomen. Een versoepeling van de restricties houdt niet in dat we onze waakzaamheid kunnen verminderen. Derhalve zal er de komende dagen sprake zijn van extra politiecontroles op de straten en pleinen van Nerja.”

Wethouder Francisco Arce voegt daaraan toe dat het niet naleven van de huidige restricties alle inspanningen van de afgelopen maanden teniet kan doen. “We kunnen en mogen deze inspanningen niet verpesten door een paar dagen lang feest te vieren en ons te gedragen alsof er niets aan de hand is. We moeten die dreigende vierde golf voorkomen, daarmee zou onze economie nog verder worden beschadigd en het zou een nieuwe vertraging betekenen in onze pogingen om deze crisis zo snel mogelijk te beëindigen.”

Uitgaansplein Tutti Frutti in Nerja. Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s