Aangepast programma Día Internacional de la Mujeres in Nerja

NERJA – De jaarlijkse viering van de Día Internacional de la Mujeres (Internationale Vrouwendag) in Nerja kent dit jaar een aangepast programma. Daarbij is onder meer de traditionele ‘Caminata por la igualdad’ (Mars voor gelijkheid) door de binnenstad van Nerja vervallen in verband met de huidige veiligheidsmaatregelen rond de Corona-crisis. De mars wordt vervangen door de uitzending van een video (op dinsdag 9 maart) op de sociale netwerken als Fabebook en YouTube.

Tevens wordt op die dag de fototentoonstelling ‘Mujer’ geopend. Deze is te bezoeken in de hal van het Centro Cultural Villa de Nerja, het cultureel centrum aan de Calle Granada 45 in de binnenstad. Op woensdag 10 maart worden de prijswinnaars in de vijfde editie van de ‘Con las Mujeres Nerja Avanza’ geëerd. Hierbij worden personen in het zonnetje gezet die het afgelopen jaar opvallende bijdragen hebben geleverd aan de belangen van vrouwen in Nerja. De prijswinnaars zijn dit jaar Jurado Márquez en Maria de los Ángeles Retamero Palomas.

Een dag later wordt de documentaire ‘Las Pioneras de la Cueva’ uitgezonden via de diverse sociale netwerken. Hierbij worden vrouwen belicht die een sleutelrol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de Grotten van Nerja. Afsluitend is er op vrijdag 12 maart in het Centro Cultural de conferentie ‘La Voz de las Poetas Andaluzas’ (vrij vertaald ‘De stem van de Andalusische dichters’), georganiseerd door de vereniging De la Mano con Vosotras en gratis toegankelijk. Het aantal beschikbare plaatsen is daarbij beperkt vanwege de Corona-veiligheidsmaatregelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s