Día del Pedal gaat dit jaar niet door

NERJA – De 33ste editie van de Día del Pedal, een jaarlijks terugkerend spektakel op 28 februari in Nerja, gaat dit jaar niet door in verband met de Corona-pandemie. Woensdag 17 februari maakte Nerja’s wethouder van sport, Daniel Rivas, bekend dat de gemeente heeft besloten het evenement te schrappen op aanraden van de lokale gezondheidsdiensten.

De Día del Pedal trok de laatste jaren steevast meer dan tweeduizend deelnemers, die vanaf het Balcón de Europa een rondrit van vier kilometer door Nerja maakten om te finishen op het Plaza d’España. Snelheid was daarbij van geen belang, deelname en originaliteit stond altijd voorop. Rivas sprak nog wel de hoop uit om het evenement in de toekomst wél te kunnen organiseren.

Deelnemers aan de Día del Pedal 2013. Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s