Aantal Corona-genezingen in Nerja groter dan aantal nieuwe gevallen

NERJA – Binnen de gemeente Nerja zijn het afgelopen weekeinde meer mensen genezen verklaard van het Corona-virus dan dat er nieuwe gevallen werden gemeld. Veertien personen herstelden tijdens het weekeinde volledig, terwijl er sprake was van slechts twee nieuwe gevallen in Nerja.

Het aantal geconstateerde Covid-19 besmettingen, sinds het begin van de pandemie in maart vorig jaar, liep met deze twee gevallen op naar 460. Hiervan werden er tot nog toe 296 genezen verklaard, negen personen overleden aan de gevolgen van het virus.

Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) is momenteel door de diverse gezondheidsdiensten berekend op 212,8. Wanneer dit cijfer de 500 overstijgt worden de gemeentegrenzen gesloten, dit gevaar lijkt afgewend nu het incidentiecijfer in een week tijd sterk is teruggelopen.

Van versoepeling van de momenteel gelden Corona-beperkingen in Nerja (avondklok, het verplichte dragen van mondkapjes in openbare ruimten, vroege sluitingstijden van de horeca etcetera) is vooralsnog uit veiligheidsoverwegingen geen sprake.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s