Gering aantal nieuwe Corona-gevallen in Nerja

NERJA – In het afgelopen weekeinde zijn er binnen de gemeente Nerja zeven nieuwe Corona-besmettingen ontdekt, aanzienlijk minder dan een week eerder toen er bij de gezondheidsdiensten liefst 23 gevallen aan het licht kwamen. Bovendien werden er opnieuw vier personen genezen verklaard.

Het zogeheten incidentie-cijfer (het omgerekende aantal besmetting per 100.000 inwoners) daalde hierdoor van 454 naar 378,4. Dat is plots weer redelijk ver verwijderd van de ondergrens van 500, die sluiting van de gemeentegrenzen tot gevolg zou hebben.

Alle vorige week geldende maatregelen blijven vooralsnog van kracht in Nerja, inclusief de avondklok (22.00-06.00 uur) en vroege sluiting (18.00 uur) van de horeca alsmede het verplicht dragen van mondkapjes in openbare ruimten en op straat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s