Plotselinge stijging Corona-gevallen in Nerja

NERJA – Het aantal geconstateerde Corona-besmettingen binnen de gemeente Nerja is het afgelopen etmaal gestegen met liefst vijftien gevallen. Niet eerder in de pandemie liep het aantal nieuwe Corona-gevallen in Nerja zo hard op binnen één dag. Dit melden de diverse gezondheidsdiensten vandaag (donderdag 28 januari) aan de hand van de meest recente cijfers.

Met de eerdere gevallen deze week is het aantal geconstateerde besmettingen, omgerekend per 100.000 inwoners, in Nerja gestegen naar 439,8. Daarmee komt de, door de Junta de Andalucía gestelde, grens van 500 en de daaraan verbonden gedwongen sluiting van de gemeentegrenzen nu plotseling dichtbij. Die sluiting van de gemeentegrenzen is al bij veel gemeenten in het regionale Axarquía-gebied (onder meer in Vélez-Málaga en Torrox) het geval, in Nerja viel het aantal besmettingen tot dusver relatief mee.

In totaal zijn er nu in Nerja, sinds het begin van de pandemie in maart vorig jaar, 398 gevallen van Covid-19 besmettingen gemeld. Hiervan zijn 253 mensen inmiddels volledig genezen verklaard, vier personen zijn overleden aan de gevolgen van het virus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s