Armijo roept bevolking van Nerja op tot extra waakzaamheid

NERJA – In een reactie op het stijgend aantal Corona-gevallen in Nerja heeft burgemeester José Alberto Armijo de lokale bevolking via een bericht op Facebook opgeroepen tot extra waakzaamheid en om vooral de regelgeving omtrent de virusmaatregelen te respecteren.

Armijo wees daarbij op de stijging van het aantal besmettingen, waardoor de sluiting van de stad dichterbij komt. Dit cijfer is de afgelopen twee weken opgelopen naar 388,4 (het omgerekende aantal gevallen per 100.000 inwoners, waarbij het bereiken van 500 tot gevolg heeft dat de gemeentegrenzen worden gesloten).

“We zijn aanbeland in een fase waar verdere versoepeling van de maatregelen voorlopig onmogelijk is, omdat we daar in de nabije toekomst een prijs voor zouden betalen. Het dragen van een mondmasker en het onderling houden van de anderhalve meter afstand is absoluut noodzakelijk als we verdere escalatie willen voorkomen. Tot nu toe is de situatie in Nerja redelijk beheersbaar gebleven, nu is het zaak om waakzaam te blijven en ons te houden aan de voorgeschreven maatregelen”, waarschuwt de burgemeester.

Gedurende de afgelopen twee weken werden er in Nerja 82 nieuwe gevallen geconstateerd, waarmee het totaal sinds het begin van de pandemie is opgelopen naar 368. Daarvan zijn vier mensen overleden. In het gehele Axarquía-gebied (de regio rond Nerja, red.) kwamen er gedurende de afgelopen veertien dagen 982 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht. Het totaal is daarbij gestegen tot 5.411, waarvan 79 mensen aan de gevolgen van het Covid-19 virus zijn overleden in de Axarquía-regio.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s