Strengere Covid-maatregelen voor Andalucía na stijging besmettingen

NERJA – De Junta de Andalucía heeft vrijdagavond 15 januari een verdere verscherping van de Covid 19-maatregelen aangekondigd in een reactie op de stijging van het aantal besmettingen gedurende de afgelopen twee weken. De nieuwe maatregelen gaan in op middernacht van zaterdag 16 op zondag 17 januari.

Daarbij moeten de winkels met ingang van zondag om 18.00 uur sluiten (was 20.00 uur) en wordt de maximale grootte van groepen mensen aan één tafel in de horeca teruggedraaid van zes naar vier personen. Ook worden de provinciegrenzen weer gesloten en mogen deze alleen worden overschreden als daar een geldige reden voor is.

Bekeken wordt momenteel nog of de avondklok vervroegd kan worden naar 20.00 uur in plaats van de huidige 22.00 uur (deze duurt telkens tot 06.00 uur de volgende ochtend). Dit is afhankelijk van een nog te nemen landelijk regeringsbesluit. De momenteel geldende sluitingstijd van de horeca (18.00 uur) blijft voorlopig gehandhaafd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s