Andalucía scherpt Corona-maatregelen weer aan

NERJA – De huidige avondklok wordt met ingang van maandag 11 januari weer een uur vervroegd. Deze gaat dan weer in om 22.00 uur en duurt tot de volgende ochtend 06.00 uur in plaats van de momenteel geldende avondklok van 23.00-06.00 uur. Ook wordt de sluitingstijd van de horeca in Andalucía weer teruggedraaid naar 18.00 uur en moeten winkels vanaf maandag de deuren uiterlijk om 20.00 uur sluiten.

Dit zijn de voornaamste gevolgen van het besluit van de Junta de Andalucía op vrijdag 8 januari in een reactie op de toegenomen Covid-19 besmettingen tijdens de feestdagen. Alle andere beperkingen en maatregelen zoals het verplicht dragen van een mondmasker in publieke ruimten (en op straat) alsmede het onderling houden van 1,5 meter afstand blijven van kracht. Wél is het toegestaan om de gemeentegrenzen te overschrijden.

De nieuwe maatregelen zijn zonder tegenbericht geldig tot en met zondag 24 januari, dan wordt de Covid-19 situatie opnieuw geëvalueerd door de Junta de Andalucía.

Een gedachte over “Andalucía scherpt Corona-maatregelen weer aan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s