Nerja neemt preventieve maatregelen tegen processierups

NERJA – Binnen de gemeente Nerja worden momenteel een aantal gebieden preventief behandeld om de jaarlijks terugkerende komst van de processierups tegen te gaan. De processierups is gevaarlijk voor zowel mens als dier. De haartjes kunnen irritaties, jeuk en in het ergste geval zelfs een shocktoestand veroorzaken.

De rups komt vooral van december tot en met maart voor in gebieden met veel pijnbomen. Volgens wethouder Gema García is de huidige behandelingsmethode (waarbij pijnbomen worden behandeld met chemicaliën) bijzonder effectief én milieuvriendelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s