Vier bootvluchtelingen opgepakt op Playa Burriana

NERJA – Vier bootvluchtelingen zijn maandagochtend 16 november gearresteerd op het strand Playa Burriana van Nerja, enkele seconden nadat ze met een rubberen motorboot aan land kwamen. Het kwartet bood geen weerstand tegen hun arrestatie.

De boot was gespot door een politiehelikopter, die vervolgens de rubberboot volgde tot deze het strand van Burriana bereikte. Daar werden de inzittenden prompt gearresteerd. Volgens de Policía Local was er bij de actie sprake van een nieuwe tactiek van de criminele organisatie die mensen vanuit Afrika naar het Spaanse vasteland smokkelt. Daarbij worden de vluchtelingen voor de kust in een kleine rubberboot met buitenboordmotor overgezet om de kans op ontdekking te verkleinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s