Andalucía een week ‘op slot’

NERJA – In een poging de opmars van het Corona-virus verder in te dammen en uiteindelijk een halt toe te roepen is Andalucía sinds afgelopen middernacht tot maandag 9 november 12.00 uur afgesloten. In- en uitgaand verkeer is alleen mogelijk met urgentie- of uitzonderingsverklaringen. De Junta de Andalucía vraagt iedereen de komende tien dagen zoveel mogelijk thuis te blijven.

Daarbij geldt een avondklok van 23.00 toto 06.00 uur, voor horecagelegenheden in Andalucía geldt de komende week een sluitingstijd van 22.30 uur. Het dragen van mondmaskers (ook in horecagelegenheden) blijft daarbij verplicht. Ook zijn bijeenkomsten van meer dan zes personen vooralsnog verboden.

Nerja’s burgemeester José Alberto Armijo doet daarbij een oproep op een ieders verantwoordelijkheidsgevoel. “We moeten ons ervan bewust zijn dat deze tijdelijke regels zijn opgesteld om de verspreiding van het Covid-19 virus te stoppen. Daarbij is het essentieel dat we ons allemaal aan de momenteel geldende avondklok en de regels houden.”

Het La Consejería de Salud y Familia de la Junta de Andalucía meldt dat er in de afgelopen zeven dagen dertien nieuwe Corona-gevallen zijn gesignaleerd in Nerja, wat het aantal positieve gevallen gedurende de afgelopen twee weken op 22 bracht. Dit brengt het totaal aan Corona-gevallen in Nerja, sinds het begin van de pandemie in maart, op 145. Hiervan zijn er inmiddels 61 officieel genezen verklaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s