Extra Corona-maatregelen afgekondigd voor Andalucía

NERJA – In een poging om de opmars van de Covid-19 pandemie een halt toe te roepen, heeft de Junta de Andalucía een nieuwe reeks maatregelen afgekondigd. Het dragen van een mondmasker is daarbij vanaf vandaag ook verplicht in bars en restaurants op de momenten dat er niet wordt gegeten of gedronken.

Daarnaast wordt het maximum aantal personen bij gezinsbijeenkomsten in huis teruggedraaid naar zes personen. Aanleiding is het stijgende aantal Corona-besmettingen, waarbij in Nerja dertien nieuwe gevallen werden geconstateerd in de laatste veertien dagen. Acht daarvan werden gemeld in de afgelopen week, waarmee het totaal aantal geconstateerde besmettingen in Nerja is opgelopen naar 133 sinds het begin van de pandemie.

Hiervan zijn er inmiddels 58 genezen verklaard. In de gehele Axarquía-regio zijn er de afgelopen twee weken 235 nieuwe gevallen gemeld, waarvan er 166 de afgelopen week aan het licht kwamen. Dit brengt het totaal aantal gevallen sinds het begin van de pandemie in de Axarquía op 1.177 gevallen. Hiervan zijn 526 mensen genezen verklaard.

De burgemeester van Nerja, José Alberto Armijo, doet via de gemeentelijke website opnieuw een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van alle inwoners en toeristen om discipline te houden bij het naleven van de maatregelen. “We mogen vooral niet ontspannen en denken dat het ergste achter de rug is. Het constante desinfecteren van de handen en het onderling afstand houden van anderhalve meter is essentieel in onze strijd tegen het virus. Het naleven van de huidige maatregelen is absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat we verdergaande maatregelen moeten doorvoeren die van negatieve invloed zouden zijn op de werkgelegenheid én het imago van onze stad.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s