Granada CF klopt ook PSV

EINDHOVEN – Het Andalusische Granada CF heeft donderdagavond 22 oktober een vervolg gegeven aan de reeks aan overwinningen bij het debuut in een Europees bekertoernooi. In Eindhoven toonde de Spaanse voetbalclub zich tijdens het eerste duel in de poulefase van de Europa League slimmer en vooral effectiever dan de Nederlandse opponent PSV: 1-2.

Daarvoor moest de Spaanse club wel een 1-0 achterstand wegwerken die werd opgelopen in de blessuretijd van de eerste helft. Mario Götze zette daarbij PSV op voorsprong. Granada CF toonde zich nauwelijks aangeslagen door deze tegenslag op slag van rust. Twaalf minuten na de hervatting tekende Jorge Molino voor de gelijkmaker, nog geen tien minuten later bezorgde Darwin Machís Granada de winnende treffer: 1-2.

Het betekende de vierde winst op rij voor Granada bij het debuut in Europees clubverband. In de voorrondes werden Teuta Durrës uit Albanië (met 4-0), het Georgische Lokomotivi Tbilisi (2-0) en het Zweedse Malmö FF (1-3) uitgeschakeld, waarmee de Andalusiërs zich plaatsten voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Op donderdag 29 oktober wacht de volgende krachtmeting in dit toernooi als Granada CF in het eigen Nuevo Los Cármenes aantreedt tegen het Griekse PAOK Saloniki (aanvang 21.00 uur).

Foto (c) website Granada CF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s