Nerja wil status provinciaal historisch erfgoed voor Angustias-kerk

NERJA – De Ermita de Nuestra Señora de las Angustias de Nerja moet volgens de gemeenteraad van Nerja de status krijgen van cultureel erfgoed in Andalucía. De kerk, die dit jaar driehonderd jaar bestaat, is door Nerja inmiddels officieel voorgedragen aan het provinciebestuur.

De aanvraag gaat vergezeld van een rapport dat is opgesteld door de historicus en doctor in de kunstgeschiedenis Francisco Capilla Luque, voorzien van alle technische documentatie die al in januari 2015 bij een eerdere aanvraag door de provincie werd geëist. Vervolgens lag de aanvraag ruim vier jaar stil.

Luque heeft in samenwerking met Juan Bautista Salado Escaño (directeur van het historisch museum in Nerja) vanaf november 2019 de gevraagde documentatie verzameld en toegevoegd aan het rapport, waarmee Nerja eindelijk de begeerde status voor de Angustias-kerk hoopt af te dwingen.

Foto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s