Ook Nerja treedt op tegen ‘strandclaimers’

NERJA – Strandgangers die binnen de gemeentegrenzen van Nerja denken in de vroege ochtend een stuk strand kunnen claimen door daar parasols en/of stoelen te installeren, komen met ingang van dit weekeinde bedrogen uit. De lokale politie treedt zonder pardon op en verwijdert dergelijke zaken zodra de eigenaren deze voor langere tijd hebben verlaten.

Volgens wethouder strandzaken María del Carmen López is het optreden noodzakelijk gedurende de huidige Corona-crisis, nu het aantal plaatsen op de diverse stranden is gelimiteerd. “We kregen steeds meer klachten van strandgangers, die geen plaats konden vinden terwijl er anderen een plekje afbakenden en dan vervolgens uren wegbleven. “

“Dergelijk gedrag kunnen we in de huidige tijd niet toestaan. Daardoor is het ondoenlijk om de werkelijke capaciteit te berekenen en wordt het werk van de toezichthouders vrijwel onmogelijk gemaakt. Spullen die voor langere tijd onbeheerd zijn achtergelaten, worden dan ook zonder pardon verwijderd”, stelt López.

Binnen de gemeente Torrox wordt al drie jaar opgetreden tegen dergelijke ‘strandclaimers’.

Foto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s