Málaga CF trekt Portugese aanvaller Orlando Sá aan

MALAGA – De 32-jarige Portugees Orlanda Sá moet komend seizoen een einde maken aan het scorend onvermogen van voetbalclub Málaga CF. De aanvaller komt per direct over van het Belgische Standard Luik, waar hij in 2016 werd opgepikt en in anderhalf jaar tijd 27 keer scoorde in 52 competitieduels.

Na een kort en mislukt avontuur in China bij Henan Jianye, waar hij vijf maanden speelde en mede door blessureleed slechts één keer scoorde, keerde hij in juli 2018 terug bij Standard. In het seizoen 2018/2019 speelde hij daar, mede vanwege nieuw blessureleed, slechts achttien duels en scoorde hij één keer. Vorig seizoen werd hij bij Standard buiten de A-selectie gelaten waardoor hij nu transfervrij mag vertrekken naar Málaga.

Afgelopen seizoen was het gebrek aan een afmaker in aanvallend opzicht één van de redenen waarom de Andalusische club slechts op de veertiende plaats eindigde in de Spaanse Segunda Divisíon en lange tijd moest knokken tegen degradatie. Met de komst van Sá, die in het verleden ook al uitkwam voor het Engelse Fulham, het Poolse Legia Warschau en Maccabi Tel Aviv uit Israel, hoopt Málaga CF wat scorend vermogen aan de ploeg toe te voegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s