Nieuw Corona-geval in Nerja geconstateerd

NERJA – Binnen de gemeente Nerja is het afgelopen weekeinde één nieuw geval van Corona-besmetting geconstateerd. In totaal werden er in de provincie Málaga het afgelopen weekeinde 29 nieuwe besmettingen ontdekt, zo meldt het Consejería de Salud y Familia de la Junta de Andalucía.

De nieuwe melding (de enige in de Axarquía-regio dit weekeinde) betreft een geval waarbij géén ziekenhuisopname noodzakelijk is. Het is het eerste Corona-geval in Nerja sinds 1 juli, waarmee het totaal aantal Corona-meldingen binnen de gemeentegrenzen van Nerja sinds het begin van de pandemie is opgelopen tot twaalf.

De burgemeester van Nerja, José-Alberto Armijo, reageerde op de nieuwe besmetting met het verzoek aan de bevolking van Nerja om toch vooral de preventieve maatregelen te nemen door de onderlinge afstanden te respecteren en mondmaskers te dragen in openbare ruimten.

“Alleen door onze verantwoordelijkheid te nemen kunnen we onszelf beschermen tegen dit virus zonder onze stranden, winkels en horecagelegenheden te moeten sluiten. We moeten de toeristische activiteiten beschermen en behouden, dat is noodzakelijk om onze economie draaiende te houden”, waarschuwde Armijo in een reactie op het voorval.



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s