Toename inzameling afval voor recyling in Nerja

NERJA – Er wordt in Nerja ieder jaar meer afval ingezameld dat is geschikt is voor recycling. Mede vanwege dit succes wil de gemeente Nerja het aantal inzamelpunten voor afval dat is geschikt voor recycling zo snel mogelijk uitbreiden.

Raadslid Gema García noemt de inzameling van recyclebaar afval in Nerja ‘opmerkelijk’ en stelt dat de gemeente er alles aan is gelegen om dit vergemakkelijken en verder toe te laten nemen. De recente cijfers wijzen uit dat de inzameling van verpakkingen is gestegen van 234.335 kilo in 2016 tot 318.090 kilo vorig jaar (wat gelijk staat aan zestien kilo per inwoner op jaarbasis). De inzameling van glas steeg van 498.580 kilo in 2016 naar 651.800 kilo in 2019 (31 kilo per inwoner).

Foto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s