Stranden rond Nerja komen weer tot leven

NERJA – Op de dag dat de eerste honderd vluchten met vakantiegangers weer in Spanje mochten landen, sinds de lock-down in verband met de Corona-crisis, kwamen de stranden rond Nerja weer tot leven. Op Playa Burriana, waar twee weken geleden het aantal zonaanbidders nog op de vingers van twee handen waren te tellen, genoten zondagmiddag 21 juni talloze mensen van de zon, het strand en de zee.

Uiteraard geldt er nog steeds waakzaamheid in verband met Covid-19 virus en wordt de gang van zaken nauwlettend in het oog gehouden door met name de strandwachten. Van de merendero’s (horecabedrijven aan het strand, red.) zijn er nog maar een beperkt aantal open terwijl ook de verhuur van zonnebedjes mondjesmaat weer op gang komt. De openbare toiletten zijn weer toegankelijk en de eerste verkopers van zonnebrillen en andere prullaria werden zondagmiddag alweer gesignaleerd.

De aanwezige badgasten waren zondagmiddag nog voornamelijk Spanjaarden die uit het binnenland waren afgezakt voor een stranddag aan de kust bij Nerja. Met temperaturen die schommelden rond de 27 graden Celsius en een strakblauwe lucht lijkt het erop dat de zomer voor Nerja nu echt is begonnen.

Foto’s (c) Kim Broersma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s