Ook Nerja blaast San Juan-viering officieel af

NERJA – Het hing al een tijd in de lucht maar was tot vandaag nog niet officieel bevestigd: de jaarlijkse en traditionele San Viering in de nacht van 23 op 24 juni in Nerja gaat dit jaar niet door.

De gemeente Nerja maakte dinsdag 16 juni via een videoboodschap op Facebook bekend dat de viering dit jaar in verband met de Corona-maatregelen geen doorgang kan vinden. Eerder maakten naburige kustplaatsen als Almuñécar en La Herradura al bekend dat het feest dit jaar geen doorgang kan vinden.

De boodschap van wethouder Elena Gálvez Calvente werd dinsdag 16 juni uitgezonden via het gemeentelijke Facebook-kanaal https://www.facebook.com/AyuntamientoDeNerja/videos/337809113869417/. De gemeente acht de risico’s momenteel te groot in verband met het Covid-19 virus. Wel wordt nog overwogen of het strandfeest bij uitzondering dit jaar alsnog in september plaats kan vinden.

San Juan is een uniek feest, waarbij het – normaal gesproken –  voor één nacht aan de gehele Spaanse kust (overal ter wereld in Spaanstalige landen) is toegestaan om te kamperen op het strand, te barbequen en muziek te draaien.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s