Spaanse grenzen gaan in juli weer open

NERJA – De Spaanse minister-president Pedro Sánchez heeft zaterdagmiddag 23 mei in een televisietoespraak aangegeven dat de grenzen in juli weer open gaan voor het toerisme. Volgens Sánchez heeft Spanje het zwaarste deel van de strijd tegen het Covid-19 virus achter de rug en is er ‘licht aan het einde van de tunnel’.

De epidemie heeft tot dusver circa 28.000 dodelijke slachtoffers geëist in Spanje. Sánchez blijft voorzichtig: “We zijn nog maar een stappen verwijderd van de overwinning op dit virus. Daarom blijft voorzichtigheid geboden, moeten we alert blijven en kan het fataal zijn om nu achterover te leunen. Het de-escalatieproces werpt zijn vruchten af maar het is nog niet afgelopen en er is nog minimaal een maand te gaan.”

Sánchez gaf ook aan dat de hoogste Spaanse voetbalafdeling, La Liga, vanaf maandag 8 juni de competitie weer mag hervatten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s