Ook bibliotheekboeken gaan in quarantaine in Nerja

NERJA – Wanneer Nerja volgende week overgaat naar fase 1 in de Corona-crisis, gaan de uitgeleende boeken van de gemeentelijke bibliotheek in quarantaine voor een periode van twee weken. Dit meldde de wethouder van cultuur, Gema Laguna, donderdag in een aankondiging over de maatregelen die de bibliotheek van Nerja staan te wachten wanneer de deuren weer geopend mogen worden.

De uitgeleende boeken worden dan, na de uitleenperiode, twee weken in quarantaine geplaatst. Andere maatregelen zijn een onderlinge afstand van twee meter tussen personen binnen de muren van de bibliotheek en het desinfecteren van de handen van bezoekers bij binnenkomst, terwijl het dragen van mondkapjes wordt aanbevolen.

Studeren in het gebouw is vooralsnog niet toegestaan, ook zijn de computers van de bibliotheek voorlopig afgesloten voor gebruik door bezoekers. Mocht Nerja na dit weekeinde overgaan op fase 1 dan zijn de openingstijden van de bibliotheek op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur en op dinsdag en donderdag van 15.00 tot 20.00 uur.

Bezoekers die een boek willen lenen wordt aanraden om voorafgaand aan het bezoek te informeren of het gewenste boek beschikbaar is via het telefoonnummer 952 528 252 óf een email te sturen naar library@nerja.es.  Hiermee hoopt de bibliotheek de procedures te versnellen en wachtrijen te voorkomen.

Nerja Bieb CoronaFoto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s