Voetbalclub Málaga CF opnieuw in financieel zwaar weer

MALAGA – Voor voetbalclub Málaga CF dreigen sancties van de Spaanse voetbalbond, nu de Andalusische club de door La Liga gestelde salarislimiet fors dreigt te overschrijden. De club maakt momenteel sportief gezien een moeilijk seizoen door in de Spaanse Segunda División en dreigt nu opnieuw, al dan niet gedwongen, te degraderen.

Málaga behoorde enkele jaren geleden nog tot de Europese top, nadat de club onder de financiële impulsen van sjeik Abdullah ben Nasser Al Thani uit Qatar als een komeet omhoog schoot in eerst de Spaanse en later de internationale voetbalwereld. Mét spelers als de Nederlanders Ruud van Nistelrooij en Joris Mathijsen in de gelederen waren vooral 2012 en 2013 succesjaren en werd zelfs de kwartfinale van de Champions League gehaald.

Daarna ging het in rap tempo bergafwaarts met de blauw-witte formatie. Twee seizoenen geleden degradeerde Málaga uit de hoogste Spaanse afdeling, momenteel bivakkeert de club in de kelder van de Segunda División. De Spaanse voetbalbond schorste in februari Al Thani als voorzitter voor een half jaar. Al Thani werd daarbij onder meer ‘fraude, onbehoorlijk bestuur en onregelmatigheden’ ten laste gelegd.

Nu dreigt zelfs verwijdering van het tweede Spaanse voetbalniveau. De club heeft van de voetbalbond tot 31 juli de tijd gekregen om de financiële zaken op orde te brengen.

Malaga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s