Aantal overtredingen in Nerja blijft beperkt

NERJA – Het aantal overtredingen van de tijdelijke verboden in verband met de Corona-crisis is in Nerja de afgelopen week beperkt gebleven tot 56. Veel daarvan blijken toe te schrijven aan Spanjaarden uit het binnenland, die ondanks het momenteel geldende verplaatsingsverbod toch probeerden hun tweede woning aan de kust te betrekken gedurende de Semana Santa.

In twee gevallen besloot de politie tot arrestatie over te gaan wegens ‘ongehoorzaamheid aan de autoriteit’. De 56 bekeuringen van afgelopen week betekenden wél een verdubbeling van het aantal gesignaleerde overtredingen sinds de invoering van de alarmtoestand. De wethouder van veiligheidszaken in Nerja, Francisco Arce, schrijft dit voornamelijk toe aan de intensivering van het aantal controles in en rond de kustplaats.

Nerja ControlesFoto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s