Theaterstuk Habitar el Ovido in Museo de Nerja

NERJA – In het Museo de Nerja aan het Plaza d’España in Nerja wordt donderdagavond 6 februari het toneelstuk Habitar el Ovido opgevoerd door leden van de theatergroep Asociación Tejedores de Memoria.

De (gratis toegankelijke en om 20.00 uur beginnende) tragikomedie is gebaseerd op de tragische gebeurtenissen langs de Andalusische kust in februari 1937. Tussen de vijftien- en vijftigduizend inwoners van Málaga probeerden destijds een goed heenkomen te zoeken om te ontsnappen aan de belegering en wreedheden tijdens de Spaanse burgeroorlog, toen pro-Franco troepen met behulp van fascistische troepen en steun van het Italiaanse en Duitse leger (over de zee en door de lucht) Málaga innamen.

Dit wordt de komende dagen herdacht met onder meer de IV Marcha Integral La Desbandá, een wandeltocht over 250 kilometer tussen Málaga en Almería langs de kustweg N-340. De tweede etappe van die Ruta Senderista La Desbandá finisht vrijdagmiddag 7 februari in Nerja. De eerste deelnemers worden vrijdag rond 14.30 uur verwacht op het sportcomplex Enrique López Cuenca, waar ze de nacht zullen doorbrengen om de volgende dag van start te gaan voor de rest van deze uit tien etappes bestaande tocht.

Nerja Habitar el Oviedo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s