Regenfront in aantocht

NERJA – Er komt de komende dagen een einde aan een lange periode van droogte rond Nerja, zo voorziet het meteorologisch instituut Aemet (Agencia Estatal de Meteorología). Naar verwachting valt de eerste regen op zaterdag 18 januari, is er zondag nog even een zonnige opleving hetgeen wordt gevolgd door een aantal regenachtige dagen.

De aanhoudende droogte zorgde de afgelopen periode steeds meer voor problemen in de natuur rond de kustplaats. Zo werden er vorige week in de nachtelijke uren wilde zwijnen gesignaleerd in de binnenstad van Nerja en zelfs óp het Balcon van Europa, in hun wanhopige zoektochten naar voedsel. De extreem lage waterstand in het meer van Viñuela, hét waterbassin voor de regio, zorgde voor onrust onder de boeren, die werden gelimiteerd in hun mogelijkheden tot het besproeien van hun akkers.

Volgens de meest recente voorspellingen van Aemet komt daarin de komende dagen verandering met een week vol neerslag. Vanaf zondag 19 januari wakkert ook de wind fors aan, de gemiddelde dagtemperaturen zakken de komende dagen tot zo’n 17 graden Celsius. Maandag 20 januari is daarbij het voorlopige dieptepunt in de verwachtingen van de meteorologen, als het kwik niet hoger komt dan een gemiddelde waarde van 13 graden Celsius.

Weer20200118jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s