Armada-herdenking  in La Herradura

LA HERRADURA – Het kustplaatsje La Herradura staat komend weekeinde volledig in het teken van de ‘457 aniversario del Naufragio de la Armada’. Dit herdenkingsfeest is jaarlijks ter ere van de Spaanse Armada, waarvan op 19 oktober 1562 25 schepen zonken en waarbij zo’n vijfduizend bemanningsleden om het leven kwamen.

Die boten maakten deel uit van een vloot onder het bevel van Juan de la Mendoza. Op de terugreis vanuit het Italiaanse Napoli naar Málaga zocht de vloot beschutting voor een naderend onweer. Toen de wind daarbij plotseling volkomen draaide leidde die actie tot catastrofale gevolgen: alle boten sloegen op de rotsen bij La Herradura uiteen en de bemanning verdronk.

Op vrijdag 18 oktober zijn er herdenkingsfestiviteiten op en rond het kasteel van La Herradura. De belangrijkste ceremonie tijdens de reeks aan plechtigheden vindt plaats op zaterdag 19 oktober, als om circa 11.00 uur een mini-vloot uitvaart om met boten en bloemen een eerbetoon te brengen in de baai van La Herradura.

Herradura Armada 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s