Feria de Nerja begint woensdag

NERJA – Het jaarlijkse Feria de Nerja, dé kermisweek van de stad, vindt dit jaar plaats van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober. De kermis loopt gedurende de feestweek iedere dag door tot 05.00 uur in de ochtend, met uitzondering van de afsluitende zondag als het feest om middernacht wordt afgesloten.

Het Feria de Nerja is één van de grootste in zijn soort aan de Costa del Sol en geldt tevens voor de meeste ondernemers als afsluiting van het zomerseizoen. Als feestterrein doet de Carabeo-parkeerplaats dienst. Daarop staan naast tal van kermisattracties ook diverse feesttenten, waaronder bijvoorbeeld een speciale feesttent voor ouderen.

Een deel van de (muzikale) festiviteiten speelt zich ook af op de Plaza de España, in het verlengde van het Balcón de Europa. Daar staat de grote gemeentelijke feesttent waarin onder meer de verkiezing tot ‘Reina y Caballero’ (een verkiezing tot ‘dorpskoningin- en koning’) plaatsvind.

De officiële opening van het jaarlijkse Feria is woensdag rond 20.00 uur met het traditionele concert van de Banda Municipal de Música de Nerja op het kermisterrein. Om 22.00 uur staan de verkiezingen tot ‘Reina y Caballero’op het programma in de grote feesttent op het Plaza de España, terwijl de attracties op het kermisterrein dan reeds op volle toeren draaien.

Foto’s (c) archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s