Waarschuwing voor windstoten op zaterdag

NERJA – Het weerstation Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) waarschuwt voor plotselinge windstoten gedurende de dag op zaterdag 27 juli. Daarnaast kan het kwik op sommige plaatsen aan de Costa del Sol oplopen richting de 40 graden Celsius op het heetst van de dag.

Een en ander is het gevolg van de zogeheten Terral, een warme wind die vanuit de bergen richting zee waait, waardoor er minder verkoeling wordt aangevoerd dan normaal het geval is. Naar de verwachting van Aemet gaat de Terral na het weekeinde liggen, waardoor ook de temperaturen iets gaan dalen. De gemiddelde dagtemperatuur schommelt daarbij volgende week rond de 27 graden Celsius.

Weer20190726

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s