Guardia rolt gewelddadige Spaans/Franse drugsbende op

BENALMADENA – Met de arrestatie van zestien bendeleden denkt de Guardia Civil een einde te hebben gemaakt aan de activiteiten van een Spaans/Franse drugsbende. De bendeleden hadden het bij Málaga gelegen Benalmadena én Marbella als uitvalsbasis, evenals de Franse steden Perpignan en Marseille. In de maanden durende confrontaties tussen bendeleden en politieagenten werd geweld niet geschuwd, waarbij in april in Algeciras een lid van de Guardia Civil het leven liet.

Daarnaast reden de criminelen regelmatig in op politieauto’s, waarbij meerdere agenten gewond raakten. Bij het onderzoek werd onder meer 150 kilo aan drugs onderschept en zijn er twee vuurwapens, zeventien voertuigen en een kleine twintigduizend euro aan contant geld in beslag genomen.

Guardia dogs 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s