Temperaturen rond Nerja lopen op

NERJA – De temperaturen rond Nerja kunnen vandaag, maandag 15 juli, op het heetst van de dag oplopen tot circa 40 graden Celsius. Het Spaanse meteorologisch instituut Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) adviseert dan ook om langdurige blootstelling aan de zon te mijden.

Oorzaak van de oplopende temperaturen is de zogeheten Terral, een zachte maar warme wind die vanuit de bergen richting zee waait, waardoor er minder verkoeling wordt aangevoerd dan normaal het geval is.

Naar verwachting maakt de Terral in de loop van de nacht plaats voor de Levante-wind, die aanzienlijk koelere lucht aanvoert. Mede hierdoor voorziet Aemet voor dinsdag een meer aangename temperatuur van circa 30 graden Celsius. Ook wordt er vanaf woensdag weer wat bewolking verwacht.

Zon strand Nerja

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s