Viering Virgin del Carmen in Nerja

NERJA – Het jaarlijkse feest rond de beschermheilige van de vissers, Virgin del Carmen, wordt in Nerja dit jaar gevierd op 13, 15 en 16 juli. Het meest indrukwekkende onderdeel van de ‘Virgin del Carmen’  staat dinsdagavond 16 juli op het programma. Daarbij wordt een groot beeld van deze beschermheilige van de vissers – na een lange processie door de straten van de binnenstad – op plechtige wijze via het strand van Torrecilla de Middellandse Zee ingedragen, om daar in een boot te worden getild.

Te midden van ruim honderd begeleidende boten volgt dan een eretocht langs de kust van Nerja. Het spektakel trekt jaarlijks duizenden toeschouwers, die zich al vroeg in de avond verzamelen op het strand en de boulevard van Playa Torrecilla. Daar is het eindpunt van de indrukwekkende processie, waarbij een groot beeld van de Virgin del Carmen door een reeks dragers vanaf de El Salvador-kerk naar het Playa Torrecilla wordt gebracht.

Deze tocht gaat onder begeleiding van het koor Coro Virgen del Carnen en danseressen van de Agrupacióm Folclórica Municipal de Coros y Danza, alsmede het plaatselijke muziekkorps Banda de Municipal de Música de Nerja én de Bande de Cornetas y Tambores San Miguel Arcángel de Nerja vanaf de El Savador-kerk en het Balcón de Europa via de Puerta del Mar, Plaza Cavana, Calle Pintada, Calle La Cruz, Calle Animas, Calle Granada, Plaza Cavana, Calle El Barrio, Calle Castilla Perez en Calle Torrecilla naar het strand van Torrecilla.

Daar wordt het loodzware beeld vervolgens plechtig de zee ingedragen en op een boot gezet voor een eretocht langs de kust van Nerja. Een waar spektakel, wat jaarlijks wordt gadegeslagen door duizenden belangstellenden. Tientallen bootjes liggen voor het strand te wachten om het beeld te begeleiden tijdens de vaart langs de kust van Nerja. Paragliders strooien daarbij rozenblaadjes uit over de kust en het talrijke publiek.

Foto’s © Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s