Día del Chiringuito op stranden rond Nerja

NERJA – Met de slogan ‘Vive la Axarquía en nuestros chiringuitos’ wordt woensdag 26 juni aan de stranden van Costa del Sol de ‘Día del Chiringuito’ gevierd als een eerbetoon aan de talloze strandtenten (chiringuito’s) die Nerja en naaste omgeving rijk is. Meer dan negentig chiringuito’s nemen woensdag deel aan deze ‘Día del Chiringuito’, waarbij het personeel gehuld is in speciaal voor deze dag ontworpen blauwe t-shirts.

Dergelijke strandbars maken al meer dan zestig jaar deel uit van het leven aan de Costa del Sol. Een Chiringuito wordt daarbij omschreven als niet zijnde een gewone bar op het strand, maar een ontmoetingspunt voor gezinnen waar zowel ontbijt, lunch als diner wordt geserveerd en waar tevens allerlei informatie voorhanden is. Bezoekers van de Día del Chiringuito wordt gevraagd hun foto’s onder de hashtag #DíadelChiringuito2019 te delen via de sociale media.

Nerja Burriana Playa Overview 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s