Feria de Ganado in Almáchar

ALMACHAR – In het bergdorp Almáchar wordt van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni een veemarkt gehouden. Deze veemarkt is in het verleden uitgegroeid tot een dorpsfeest onder de naam Feria de Ganado in het op 230 meter hoogte liggende plaatsje, op zo’n vijftien kilometer boven Rincón de la Victoria en veertien kilometer afstand van Vélez-Málaga.

Almáchar is één van de vele typische Andalusische dorpen waar het gebruik van ezels, paarden, ossen en andere dieren – vanwege de typische kenmerken van het terrein zoals smalle straten en steile hellingen – voor woon- werkverkeer nog altijd in gebruik is. Om de aan- en verkoop van deze dieren te vergemakkelijken wordt er jaarlijks een grote veemarkt gehouden.

Omlijstend is daarbij een groot dorpsfeest ontstaan op en rond het Recinto de la Romería in Almáchar.

Almachar Feria de Ganada 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s